Van ruwe data tot bruikbare inzichten

Naast het verzorgen van end-to-end data-oplossingen, geven wij ook regelmatig trainingen en ontwikkelen wij onze eigen web apps.

Data ScienCe & ENGINEERING
CONSULTANCY

End-to-end data-oplossingen

Wij focussen onszelf niet alleen op één analyse, maar we bekijken het totaalplaatje. Met een divers team zijn we in staat een data-oplossing van begin tot eind op te zetten, om zo uiteindelijk ruwe data om te zetten in bruikbare inzichten. Tijdens elk project maken we gebruik van onze eigen Way of Working.

Onze Way of Working

Onze zes stappen naar succes

1. Het probleem beschrijven

Door middel van een meeting met de business owner, zorgen we ervoor dat we het juiste probleem, op de juiste manier oplossen. Niets is zo vervelend als niet weten waar je precies naar zoekt. Daarnaast definiëren we de Definition of Done: iets wat aangeeft wanneer het project afgerond is.

2. Data verzamelen, opschonen en visualiseren

Allereerst kijken we welke data beschikbaar is en gebruikt mag worden. Wanneer we deze hebben gevonden, schonen we het op en splitsen we de dataset in een development- en validatieset. De data goed begrijpen is essentieel bij het maken van een succesvol model, hierbij maken wij gebruik van visualisatie.

3. Het model bouwen

Een model bouwen is een iteratief proces: niet iets wat je eenmalig doet, maar iets wat je constant probeert te verbeteren. Zie het als een moeilijke puzzel die je wilt oplossen. We proberen allerlei verschillende manieren om er uiteindelijk voor te zorgen dat we de puzzel zo efficiënt en slim mogelijk kunnen oplossen.

4. Elkaars werk reviewen

Data science is leuk, maar we staan er nooit alleen voor. Door constant elkaars werk te reviewen, waarborgen we een hoge kwaliteit en zorgen we ervoor dat elke andere data scientist precies weet hoe het model in elkaar zit. Tijdens de review bekijken we of alle voorgaande stappen goed zijn doorlopen.

5. Het model valideren en industrialiseren

Tijdens de validatie laten we het model voor de eerste keer kennis maken met de validatieset: data die het model nog nooit gezien heeft. Hierdoor vermijden we een mogelijke overfit van ons model. Wanneer de validatie erop zit, industrialiseren we het model zoals dat is beschreven in de Definition of Done.

6. Monitoren, governance en documentatie

Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de output van het model altijd gewaarborgd blijft, richten we model monitoring in. Afwijkingen in model performance zullen zo automatisch de alarmbellen doen rinkelen. Tot slot, zullen de documentatie en governance ervoor zorgen dat men weet hoe het model werkt en wie welke verantwoordelijkheden heeft.

VERZORGEN EN MAKEN
VAN TRAININGEN

Van cursusmateriaal tot in-house trainingen

Losstaand van het implementeren van verschillende data science- en engineering toepassingen in de praktijk - verzorgen wij ook verschillende trainingen (en bijhorend trainingsmateriaal). Wanneer het een in-house training betreft, proberen wij de training zoveel mogelijk te personaliseren, zodat hij perfect aansluit bij de praktijk.
Benieuwd naar welke trainingen wij geven?

Bekijk hier ons trainingsaanbod
Het geven van training
Onze SLIMME WEB APP

Op zoek naar een manier om snel inzicht te krijgen uw sell-out data? Onze slimme web app SalesBrain biedt makkelijk inzicht in uw data en maakt deze visueel in verschillende dashboards. Deze visualisaties geven u snel inzicht in bijvoorbeeld geografische verschillen, temperatuurseffecten of prijselasticiteit.

Vraag een demo aan